دکتر قوام الدین تولایی » کمر درد » 8 راهکار مهم برای درمان کمردرد بعد از زایمان
مدت زمان مطالعه۶ دقیقه

8 راهکار مهم برای درمان کمردرد بعد از زایمان

کمردرد از دردهای بسیار شایع در میان افراد است که، می تواند به دلایل مختلفی بروز پیدا کند. انواع کمردرد متفاوت بوده و تشخیص نوع آن بسیار مهم است. یکی از معمول ترین دلایل کمردرد در بانوان، کمردرد بعد از زایمان است. که می تواند دلایل مختلفی مانند زایمان طبیعی و یا تزریق داروی بی حسی جهت سزارین داشته باشد. معمولا در صورتی که به این دردها توجهی نشود، ممکن است فرد در طولانی مدت دچار کمردرد بعد از زایمان شود. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با روش های پیشگیری و درمان کمردرد بعد از زایمان، به طور کامل آشنا کنیم.

دلایل ایجاد کمردرد بعد از زایمان

بسیاری از بانوانی که قبل از زایمان خود و یا حتی قبل از بارداری از کمردرد رنج می برند، ممکن است پس از زایمان نیز این درد را تجربه نمایند. از آنجایی که در طول بارداری عضلات رحم دچار کشیدگی و ضعف می شود، ممکن است شدت کمردرد بعد از زایمان بیشتر شود. از طرفی تغییرات هورمونی بدن در طول بارداری نیز می تواند منجر به شل شدگی عضلات و مفاصل پس از زایمان شود. که در این صورت احتمال ضعف استخوان های لگنی و ستون فقرات و در نهایت کمردرد می شود. از دیگر دلایل بروز کمردرد بعد از زایمان می توان به اضافه وزن در طول بارداری و پس از زایمان اشاره نمود. از آنجایی که اضافه وزن شدید در طول این دوران می تواند موجب فشار روی ستون فقرات شود. احتمال بروز کمردرد در افرادی که در طول بارداری و یا پس از زایمان خود دچار اضافه وزن می باشند، بسیار زیاد است. داشتن زایمان سخت و طولانی نیز می تواند منجر به کمردرد بانوان پس از زایمان شود. از دیگر دلایل کمردرد بعد از زایمان می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • عوارض ناشی از داروی بی حسی اپیدورال
  • عدم توجه به قرارگیری در حالت درست جهت شیردادن به نوزاد
  • وزن سنگین نوزاد و مراقبت 24 ساعته از نوزاد

روش های پیشگیری از کمردرد بعد از زایمان


از آنجایی که بسیاری از تازه مادران کمردرد بعد از زایمان را تجربه می نمایند. بانوان باردار به دنبال روش هایی می باشند که از بروز این دردها جلوگیری نمایند. از روش های موثر جهت پیشگیری از کمردردهای بعد از زایمان می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • ورزش کردن از مدت کوتاهی قبل از زایمان، موجب تقویت عضلات و ماهیچه های شکم و کمر می شود. بهتر است پس از دوران نقاهت زایمان نیز این نرمش های کششی را ادامه دهید.
  • نحوه درست بغل کردن نوزاد و قرارگیری در حالت درست برای شیردهی به نوزاد را بیاموزید.
  • برای بلند کردن و زمین گذاشتن نوزاد، سعی کنید روی زانوهایتان بنشینید و سپس کودک را بلند کنید و یا روی زمین قرار دهید. دولا شدن منجر به فشار وارد شدن به عضلات و ماهیچه های کمر و شکم شده و در نهایت منجر به کمردرد می شود.
  • استفاده نمودن از آغوشی های غیر استاندارد و بغل کردن نوزاد هنگام حرکت نیز می تواند منجر به دردهای کمر شود. به همین دلیل در صورتی که شما با نوزاد خود پیاده زیاد تردد می نمایید. بهتر است از آغوشی های استاندارد و ایمن استفاده نمایید. این آغوشی ها به کاهش فشار و قرار گیری ستون فقرات شما در حالت درست کمک می نمایند. بسیاری از مشکلات ستون فقرات با انجام دادن همین روش های ساده قابل پیشگیری است.


روش های تسکین کمردرد بعد از زایمان


روش هایی وجود دارد که پس از زایمان می توانید با استفاده از آن ها به بهبود کمردرد خود کمک نمایید. این راهکارها عبارتند از:


• از یک برنامه ورزشی پیروی کنید

بسیاری از بانوانی که دچار این نوع کمردرد می شوند، معمولا ترجیح می دهند که تحرک زیادی نداشته باشند. اما پیروی نمودن از یک برنامه ورزشی تدریجی می تواند به تقویت عضلات و مفاصل آن ها کمک کرده و به تسکین کمردرد منجر شود.


• بدنتان را در حالت درست قرار دهید

بدانید که هنگام غذا خوردن، شیر دادن به کودک، بغل کردن نوزاد و … استانداردترین حالت قرارگیری بدن کدام است. قرارگیری بدن در حالت های غیر استاندارد از ابتدایی ترین دلایل بروز کمردرد بعد از زایمان است. به همین دلیل با قرارگیری در حالت های درست می توان این دردها را به میزان قابل توجهی کاهش داد.


• به رژیم غذایی خود توجه نمایید

تغذیه مناسب و خوب تاثیر بسیار زیادی در تعادل وزن و تامین نیازهای بدن دارد. به همین دلیل می تواند به تقویت عضلات، مفاصل و استخوان های بدن شما کمک نماید. در این صورت می توانید با رساندن وزن خود به میزان نرمال به بهبود کمردرد پس از زایمان کمک نمایید.


• ماساژ درمانی را شروع کنید

ماساژ دادن بازوها، شانه ها، عضلات کمر و شکم شاید نتواند دلیل اصلی کمردرد شما را برطرف نماید. اما می توانید کمردرد بعد از زایمان را به میزان قابل توجهی تسکین دهید.

روش های معجزه آسا برای تسکین کمردرد بعد از زایمان

بهترین روش های شناخته شده برای تسکین کمردرد

روش های پیشگیری و درمان کمردرد بعد از زایمان

راه های درمان کمردرد
راه های درمان کمردرد

راهکارهای درمان کمردرد بعد از زایمان

در صورتی که کمردردهای شما پس از انجام روش های خانگی درمان نشد. می توانید از روش های پزشکی برای برطرف نمودن درد کمر استفاده نمایید. برای این کار بهتر است با مشورت پزشک یکی از روش های زیر را استفاده نمایید.

• دارو درمانی

استفاده نمودن از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن یکی از روش های موقتی در درمان کمردرد بعد از زایمان است. در صورتی که با مصرف دوز تجویز شده درد شما تسکین پیدا نکرد، بهتر است مجدد با پزشک خود مشورت نمایید.


• فیزیوتراپی

در صورتی که استفاده از روش اول جواب ندهد، ممکن است پزشک شما را به فیزیوتراپ ارجاع دهد. فیزیوتراپی برای درمان کمردرد یکی از راه های موثر برای بهبودی حال بیمار است. معمولا فیزیوتراپ ها به شما تمریناتی را آموزش می دهند که، می تواند به تسکین و بهبود کمردرد شما کمک نمایند.


• طب سوزنی

طب سوزنی نیز می تواند به تسکین کمردرد کمک نماید. البته استفاده نمودن از این روش باید کاملا تحت رضایت پزشک شما باشد.


• درمان کایروپراکتیک

این روش درمانی نوعی درمان برای برطرف نمودن مشکلات سیستم اسکلتی بدن است. که به شما کمک می نماید تا با نوعی تمرین و ورزش بتوانید به درمان کمردرد خود کمک نمایید. همچنین در این روش ممکن است حالت های نرمال و استاندارد در انجام فعالیت های روزانه نیز به شما آموزش داده شود. که پیروی نمودن از آن ها به تسکین و بهبود کمردرد کمک خواهد نمود.

سخن پایانی

به طور کلی زایمان عوارض خاص خود را دارد پس چه بهتر که قبل از دوره بارداری و همچنین در طول دوره تحت نظر پزشک باشید و از مراقبتهای لازم برخوردار شوید. لازم به ذکر است بسیاری از بیماری ها به علت پیگیری نکردن سریع و به موقع منجر به پدید آمدن شرایط حادتر میگردد. یک متخصص ستون فقرات می تواند در درمان کمردرد کمک حال شما باشد و توصیه های لازم را ارائه کند. پیشنهاد ما اینست که با بروز مشکلات نواحی ستون فقرات فورا به بهترین فوق تخصص ستون فقرات مراجعه کنید و تحت بررسی و معالجه قرار بگیرید.

عکس دکتر سید قوام الدین تولایی

دکتر سید قوام الدین تولایی

جراح مغز و اعصاب (نوروسرجن و فوق تخصص ستون فقرات)

دکتر تولایی جراح مغز و اعصاب یا نوروسرجن و فوق تخصص ستون فقرات هستند.
ایشان دارای فلوشیپ جراحی ستون فقرات از امریکا (دوره ی تکمیلی جراحی ستون فقرات در دانشگاه پیتسبورگ آمریکا گذراندند ) هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
درمان کمردرد

درمان کمردرد

کمر درد یکی از شایعترین درد های استخوانی و اسکلتی است که سالانه افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. کمر به علت پشتیبانی از ستون فقرات و همچنین تحمل وزن سر و باسن تحت فشار بیشتری...

درمان غیر جراحی دیسک کمر

درمان غیر جراحی دیسک کمر

دردهای ناشی از مشکلات دیسک کمر می توانند به قدری شدید باشند که، موجب ناتوانی فرد جهت انجام کارهای روزمره شوند. به گونه ای که فرد قادر به حرکت کردن و یا بلند شدن از جای خود نباشد....

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

یکی از روش های درمانی برای بهبود کمر درد، فیزیوتراپی می باشد که متشکل از نرمش ها، جریان های مکانیکی، تجهیزات مکانیکی و ... می باشد که به شدت عارضه و نوع آن بستگی دارد. به عنوان...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *