دکتر قوام الدین تولایی » کمر درد » فیزیوتراپی برای درمان کمردرد
مدت زمان مطالعه۶ دقیقه

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

یکی از روش های درمانی برای بهبود کمر درد، فیزیوتراپی می باشد که متشکل از نرمش ها، جریان های مکانیکی، تجهیزات مکانیکی و … می باشد که به شدت عارضه و نوع آن بستگی دارد. به عنوان مثال شدت و نوع استفاده از جریان های مکانیکی و حرکت های ورزشی به نوع عارضه و شدت آن وابسته است.

کاربردهای فیزیوتراپی و انجام آن

فیزیوتراپی یکی از روش های درمانی و مراقبتی می باشد که برای بهبود مشکلات ارتوپدی و همچنین افزایش سرعت درمان مورد استفاده قرار می گیرد. این روش درمان متشکل از جریان های مکانیکی، تمرین های ورزشی، تجهیزات مکانیکی و … می باشد. برای انجام این روش درمانی از نور، پرتو های مختلف همچون پرتو فرابنفش، جریان برق، نرمش ها و …. استفاده می شود. از فیزیوتراپی می توان برای درمان آرتروز، سکته های مغزی، سردرد، کمر درد، اسپاسم‌های عضلانی، کشیدگی زردپی‌ها و ماهیچه‌ها، انحراف در انحناهای ستون فقرات، خشکی مفصل ها، ضایعات بافت نرم مثل پیچ‌ خوردگی ‌ها، پارگی رباط‌ ها، منیسک ها، فتق دیسک بین مهره‌ای ، کف پای صاف، قطع اندام‌ها به علل مختلف و … استفاده کرد. در اینجا قصد داریم به فیزیوتراپی برای درمان کمر درد بپردازیم و همچنین علت های کمر درد، روش های مورد استفاده در فیزیوتراپی جهت درمان کمر درد و … را بیان خواهیم کرد.

علت های بروز کمر درد :

کمر درد دلایل مختلف و متعددی دارد که می توان به صدمات وارد شده به کمر به دلیل عدم رعایت استاندارد های لازم، صدمه به مهره های کمر و … اشاره کرد. به عبارت دیگر :
کمر درد و کشیدگی عضلات : یکی از دلایل اصلی بروز کمر درد، کشیدگی عضلات کمر می باشد. عضلات کمر ممکن است بر اثر بلند اشیای سنگین و همچنین بلند کردن اشیا به روش نادرست کشیده شوند و باعث بروز کمردرد شود. این دلیل یکی ا شایع ترین دلایل بروز این بیماری می باشد.
کمر درد و پاره شدن رباط ها : از دیگر دلایل کمر درد، کشیدگی رباط ها و پارگی آن ها خواهد بود. رباط ها بافت های محکم و قوی و فیبری شکل می باشند که به راحتی کشیده می شوند. کشیدگی بیش از حد به پاره شدن آن ها منجر می شود. علت پاره شدن رباط ها اغلب تصادف های شدید، حوادث ناگهانی و شدید و … می باشد.
کمر درد و دیسک کمر : همه ما نام دیسک کمر را شنیده ایم و می دانیم دیسک کمر باعث کمر درد می شود. دیسک کمر و یا فتق کمر هنگامی بروز می کند که به پوشش محکم و انعطاف پذیر مهره ها صدمه وارد شود ، در نتیجه ماده ژل مانند داخل مهره ها به بیرون نشت می کند و عصب نخاعی را تحت شعاع قرار می دهد. از نشانه های این نوع کمر درد می توان به سوزن سوزن شدن کمر، بی حس شدن، درد در ناحیه کمر و … اشاره کرد.
فرم بدنی نامناسب و کمر درد : یکی دیگر از دلایل بروز درد در ناحیه کمر، فرم بدنی نامناسب و یا وضعیت بدنی نامناسب می باشد. به عنوان مثال افرادی که هنگام نشستن قوز می کنند، بعد از برداشتن اجسام دچار درد کمر می شوند. علت آن کشیدگی ناگهانی و بیش از حد رباط ها و ماهیچه ها می باشد. در نتیجه عادت های نادرست مانند قوز کردن باعث کمردرد می شود.
• از دیگر دلایل بروز این نوع مشکل می توان به پوکی استخوان ها، مبتلا بودن به دیسک دژنراتیو و …. اشاره کرد.

روش های درمانی فیزیوتراپی برای درمان کمردرد :

همان طور که گفته شد یکی از روش های درمانی برای بهبود کمر درد، فیزیوتراپی می باشد که متشکل از نرمش ها، جریان های مکانیکی می باشد که به شدت عارضه و نوع آن بستگی دارد. به عنوان مثال شدت و نوع استفاده از جریان های مکانیکی و حرکت های ورزشی به نوع عارضه و شدت آن بستگی دارد که بعد از معاینه و بررسی توسط پزشک معالج، تشخیص داده می شود.

از روش های مورد استفاده در فیزیوتراپی برای درمان کمر درد می توان به انجام حرکات کششی، آزادسازی بافت های همبند و … اشاره کرد. به عبارت دیگر :

1. متحرک سازی مفصل:

متحرک سازی مفصل و یا دست ورزی یکی از روش های قابل استفاده در فیزیوتراپی کمر می باشد. با افزایش سن و همچنین درد کمر، مفصل های کمر به ندرت خشک می شود. یکی از دلایل درد کمر همین خشکی مفصل های کمر می باشد که با متحرک سازی آن و به حرکت در آوردن آن ها می توان تا حدودی این مشکل را برطرف کرد. برای متحرک سازی مفصل ها به کمک دست ورزی چندین درجه وجود دارد که با افزایش درجه، فیزیوتراپیست با سرعت و همچنین نیرویی بیشتری برای متحرک سازی مفصل ها اقدام می کند.

2. تمرینات موثر برای تقویت عضلات هسته :

تمرینات موثر برای تقویت عضلات هسته از دیگر روش های موثر در درمان کمر درد می باشد. عضلات مرکز، عضلاتی می باشند که به تقویت ستون مهره ها کمک می کند. در حقیقت یکی از دلایل اصلی برو کمر درد ضعیف شدن عضلات هسته و یا مرکزی می باشد. نرمش ها و یا فعالیت های ورزشی برای تقویت عضلات هسته تمرینات ویژه ای می باشند که انجام آن ها باید با دقت بالایی انجام شود. یکی از تمرینات لازم برای تقویت عضله های هسته استفاده از توپ های ورزشی می باشد که به برای ثبات ستون مهره و همچنین تقویت آن ها انجام می شود. لازم به ذکر می باشد که این تمرین ها با استفاده از فیزیوتراپیست انجام می شود.

3. اولتراسوند تراپی:

اولتراسوند تراپی از دیگر روش های فیزیوتراپی می باشد که در درمان کمر درد مورد استفاده قرار می گیرد. اولتراسوند تراپی باعث بهبود بافت محل مورد نظر می شود. مکانیسم عملکرد این روش، افزایش جریان خون در محل عارضه می باشد که نتیجه آن افزایش روند بهبود بافت آسیب دیده خواهد بود.

4. شاک ویو:

4. شاک ‌ویو‌ها نیز یکی دیگر از روش های موثر در درمان کمر درد می باشد که در فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه مصرفی در این روش با ارسال امواج صوتی زیاد با انرژی بسیار زیاد باعث کاهش درد در ناحیه مورد نظر و بهبود آن ها می شود. از تاثیرات این روش می توان به افزایش گردش خون اشاره کرد. در حقیقت این روش با تحریک متابولیسم بافت باعث می شود تا بافت ها به انجام فعالیت های کم و بسیار ظریفی اقدام کنند و در نهایت به کارکرد آن ها نیز کمک می کند. به عبارت دیگر بافت ها و ماهیچه ها را به انجام کار وارد دار می کند.

5. روش مکنزی:

یکی از مدرن ترین روش های درمانی، روش مکنزی می باشد. این روش نوعی روش ورزشی است.

عکس دکتر سید قوام الدین تولایی

دکتر سید قوام الدین تولایی

جراح مغز و اعصاب (نوروسرجن و فوق تخصص ستون فقرات)

دکتر تولایی جراح مغز و اعصاب یا نوروسرجن و فوق تخصص ستون فقرات هستند.
ایشان دارای فلوشیپ جراحی ستون فقرات از امریکا (دوره ی تکمیلی جراحی ستون فقرات در دانشگاه پیتسبورگ آمریکا گذراندند ) هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
درمان کمردرد

درمان کمردرد

کمر درد یکی از شایعترین درد های استخوانی و اسکلتی است که سالانه افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. کمر به علت پشتیبانی از ستون فقرات و همچنین تحمل وزن سر و باسن تحت فشار بیشتری...

دیسک گردن

دیسک گردن

دیسک گردن یکی از بیماری های شایع ستون فقرات است که معمولا با علائمی همچون درد در ناحیه شانه ، دست و کمر است. دردهایی مبهم که از ناحیه شانه و کتف ها ادامه می یابد و تا دست ها و...

درمان غیر جراحی دیسک کمر

درمان غیر جراحی دیسک کمر

دردهای ناشی از مشکلات دیسک کمر می توانند به قدری شدید باشند که، موجب ناتوانی فرد جهت انجام کارهای روزمره شوند. به گونه ای که فرد قادر به حرکت کردن و یا بلند شدن از جای خود نباشد....

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *