دکتر قوام الدین تولایی » دیسک » پیشگیری از دیسک کمر
مدت زمان مطالعه۴ دقیقه

پیشگیری از دیسک کمر

ستون فقرات یا کمر از یکسری استخوان ها به نام مهره های کمر تشکیل شده است که فرم ستونی فقرات را تشکیل می دهند. در بین این مهره های کمر پدهای بالشت مانند و گردی به نام دیسک قرار دارد که هر کدام از آن ها به عنوان ضربه گیر عمل می کنند. هر دیسک حاوی مرکزی نرم و ژل مانند به نام نوکلوس پولپوس است که با یک لایه بیرونی با نام انولوس از جنس فیبر که سفت و سخت است پوشیده شده است.

دیسک کمر که با نام تخریب دیسک یا سرخوردگی دیسک هم شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که فشار از مهره های کمر از بالا یا پایین منجر شود که برخی از نوکلوس پولپوس ها یا تمام آن ها تضعیف شوند و منجر به پارگی انولوس شود. دیسک کمر به اعصاب نزدیک به دیسک فشار وارد می کند و منجر به درد می شود.

دیسک کمر در اغلب موارد در قسمت پایینی ستون فقرات رخ می دهد. ولی این عارضه در نواحی دیگر کمر هم رخ می دهد. دیسک کمر یکی از شایع ترین عوامل درد در گردن، کمر یا پاها است.

شیوع دیسک کمر

دیسک کمر بسیار شایع است. این عارضه بیشتر در افراد بین 35 تا 55 سال دیده می شود. همچنین در مردان شیوع بیشتری نسبت به زنان دارد.

پیشگیری از دیسک کمر

پیشگیری از دیسک کمر

علائم دیسک کمر

دیکس کمر در اغلب موارد علائمی ندارد. علائم دیسک کمر در قسمت پایینی کمر شامل:

  • دردی است که در باسن، پاها و … احساس می شود و با نام سیاتیک شناخته می شود. کمر درد در برخی موارد وجود دارد و در برخی موارد خیر.
  • بی حسی و گز گز کردن در پاها
  • ضعف ماهیچه ها

علائم دیسک کمر در گردن شامل:

  • درد در نزدیکی تیغه شانه ها
  • دردی که به شانه ها، بازوها و گاهی اوقات دست ها و انگشتان می رسد.
  • گردن درد که در ناحیه کمر و اطراف گردن وجود دارد ( دردی که هنگام خم شدن و یا چرخیدن افزایش می یابد. )
  • اسپاسم عضلات گردن

علائم دیسک کمر در قسمت میانی کمر هم احساس می شود که قدری گنگ است. احتمال دارد مقداری درد در قسمت بالایی کمر، پایینی کمر، شکم و یا پاها هم احساس شود یا ضعف و بی حسی در هر دو پا احساس گردد.

آیا می توان از دیسک کمر پیشگیری کرد؟

همیشه امکان پیشگیری از دیسک کمر نیست ولی می توان اقداماتی انجام داد تا احتمال بروز آن کاهش یابد:

  • از تکنیک های درستی برای بلند کردن اجسام استفاده شود. از کمر خم نشوید. هنگامی که کمر صاف است، زانوها را خم کنید و از پای با عضله قوی تر برای کمک به بلند کردن اجسام کمک بگیرید.
  • وزن سالمی داشته باشید. اضافه وزن می تواند فشار زیادی را به قسمت پایینی کمر بیاورد.
  • تمرین کنید تا هنگام راه رفتن، نشستن، ایستادن و خوابیدن، وضعیت بدنی مناسبی داشته باشید. برای مثال هنگام ایستادن شانه ها به عقب باشند، شکم به داخل باشد و کمر صاف باشد. هنگام نشستن پاها صاف روی زمین یا بلند شده باشند، روی تشک سفتی بخوابید و به پهلو بخوابید و از خوابیدن به روی شکم خودداری کنید.
  • زمانی که برای مدت زمان طولانی می نشینید، تمرینات کششی انجام دهید.
  • کفش پاشنه بلند نپوشید.
  • به طور مرتب ورزش کنید تا ماهیچه های کمر، پاها و شکم را قوی نگاه دارید. فعالیت های هوازی را به طور منظم انجام دهید. سعی کنید انعطاف خود را با انجام حرکات تقویتی به طور منظم، حفظ کنید.
  • سیگار و دخانیات را کنار بگذارید.
  • از یک رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده کنید.

منبع : https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/12768-herniated-disk

عکس دکتر سید قوام الدین تولایی

دکتر سید قوام الدین تولایی

جراح مغز و اعصاب (نوروسرجن و فوق تخصص ستون فقرات)

دکتر تولایی جراح مغز و اعصاب یا نوروسرجن و فوق تخصص ستون فقرات هستند.
ایشان دارای فلوشیپ جراحی ستون فقرات از امریکا (دوره ی تکمیلی جراحی ستون فقرات در دانشگاه پیتسبورگ آمریکا گذراندند ) هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
دیسک گردن

دیسک گردن

دیسک گردن یکی از بیماری های شایع ستون فقرات است که معمولا با علائمی همچون درد در ناحیه شانه ، دست و کمر است. دردهایی مبهم که از ناحیه شانه و کتف ها ادامه می یابد و تا دست ها و...

درمان غیر جراحی دیسک کمر

درمان غیر جراحی دیسک کمر

دردهای ناشی از مشکلات دیسک کمر می توانند به قدری شدید باشند که، موجب ناتوانی فرد جهت انجام کارهای روزمره شوند. به گونه ای که فرد قادر به حرکت کردن و یا بلند شدن از جای خود نباشد....

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

یکی از روش های درمانی برای بهبود کمر درد، فیزیوتراپی می باشد که متشکل از نرمش ها، جریان های مکانیکی، تجهیزات مکانیکی و ... می باشد که به شدت عارضه و نوع آن بستگی دارد. به عنوان...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *